Kobna nogometna euforija…

runwayfunway_ootd_offshoulder_offshoulertop_flatform_curlyhair

S obzirom na to da sam iz prilično sportski nastrojene obitelji i s obzirom na to da je, dok sam bila manja i učila u sobi, redovito negdje u pozadini naša televizija prenosila sve važne I NEVAŽNE nogometne susrete, dosta rano sam znala što znači zaleđe, što slobodni udarac, a što korner, koliko je Lazio pobijedio Romu, tko je trener Arsenala, tko je dao gol za Chelsea, na kojoj utakmici su sudca slučajno pogodili loptom u glavu i podosta drugih aktualnih podataka o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Vjerojatno puno više nego što bi znale one curke koje pred dečkićima glume da su vjerne nogometne obožavateljice što postane posebno aktualno, gle čuda, tamo u vrijeme finala Lige prvaka. Sada mi je drago što je taj televizor vječito prenosio utakmice jer mi je osigurao za jednu ženu sasvim pristojnu upućenost u nogometni svijet pa hiperventiliram kada čujem da Doris Pinčić navede jedanaesterac kao nogometnu formaciju. Ipak, da se ne lažemo, za nogomet (i većinu ostalih sportova) imam dvije lijeve i to toliko lijeve da bi mi s punim pravom moglo biti sasvim neugodno, ali naravno, samo kada bi me za to bilo briga.

Kada me netko pogleda, pomislio bi vjerojatno – ova simpatična šarmantna mlada dama sigurno nema u sebi ni najmanje sportskog talenta. Tada bih ja naravno mogla stati u svoju obranu i reći kako je taj čovjek obični primitivac prepun predrasuda jer su meni u srednjoj super išli elementi baleta i ples na gredi, A I TO SU SPORTOVI, ali ovoga puta ću se mudro s te teške teme prebaciti na prepričavanje sinoćnjeg događaja.

Tako sam sinoć ničim izazvana izišla u dvorište kao i uvijek ne tražeći nevolje nego gledajući svoja posla, dok je pirkao lagani povjetarac ja sam razmišljala o tome kako je idealno za sjediti na terasi, ispijati čašu vina i promišljati o teškim životnim temama koje bi mogle biti dobre za blog, kad odjednom te moje iznimno važne misli prekine udaranje lopte. Tup tup tup tup – direkt po mozgu. TUP. TUP. TUP. TUP. „Ti i ta lopturina“, dobacim svom dragom bratu Marku kad malo po malo, evo me kao u dobra stara dječja vremena u uličnom nogometu jedan na jedan s njim i s onom malo prije spomenutom lopturinom. Mama se hvatala za glavu i govorila „nemoj, Katarina“, tata je pobjegao u kuću samo da ne gleda što će se dogoditi, čak je i mačak otišao glavom bez obzira preko zida kod susjeda. Kako je vrijeme odmicalo, mlada nogometna dama je odlučila podići igru na novu razinu i jednim super driblingom nadmudriti protivnika jer i budala kad uzjaše konja misli da je beg. U žaru igre stala sam samouvjereno na žutu loptu koja je sasvim dobro išla uz moje tamnoplave japanke i pronašla nepokriveni kut koji bi mogao za mene biti sretni kut, ali samo mogao… Kada sam prešla svog protivnika, činilo se da su sve prepreke riješene i da je put prema golu otvoren, ali sam zaboravila na najveću prepreku – SAMU SEBE i u sekundi se preko lopte sašila kao haljinica i to Elie Saab fall 2016 haute couture haljinica… Rekao bi Vlaović – evidentno je ovdje da je mlada dama pala i evidentno je također da će narednih mjesec dana imati krastu na koljenu, a posebno je evidentno to da će joj biti super slike na blogu s takvim koljenom… Znam da krasta na koljenu može imati svakakve konotacije i već sam spremna na provokativne komentare koje ću, da to odmah u startu riješimo, ignorirati, ignorirati i samo ignorirati. Sada sjedim i tipkam ovo i mislim si što mi je to trebalo, imam svoj faks, imam svoj blog, a idem s dvije lijeve igrati nogomet i to još u japankama, pa u štiklama bi mi bolje išlo, ali tko je mogao znati? (SVATKO). Ponijela valjda i mene ovako imunu ova nedavna nogometna euforija, što ja znam…

Tako sam nakon teške ozljede objesila japanke o klin, oprostila se s nogometnom karijerom i shvatila da je moj nogometni maksimum ono brujanje televizora u pozadini, eventualno gledanje utakmice s nekim momkom koji će, nadam se, slatko prihvatiti simpatičnu činjenicu da su jedini moji svijetli sportski trenuci bili oni srednjoškolski kada smo učili elemente baleta i ples na gredi, a vjerujem da će ga činjenica da mi je i trbušni ples dobro išao, razveseliti više nego što bi ga razveselilo kada bih dobro igrala nogomet. 😛 I tako, dragi moji, inače bih se s vama oprostila jednim nogometnim videom u kojemu izvodim razne trikove, ali s obzirom na to da su mi se zbog nekog virusa baš slučajno obrisale sve snimke, opraštam se od vas s onim što mi malo bolje ide, čak sam i pozadinu uskladila s kombinacijom, prema tome, vjerujem da je to za mene bolji životni suputnik nego nogomet (obratite pažnju na ozljedu na lijevom koljenu).

S poštovanjem,
Bivša Nogometašica

runwayfunway_ootd_offshoulder_offshoulertop_flatform_curlyhair

runwayfunway_ootd_offshoulder_offshoulertop_flatform_curlyhair

runwayfunway_ootd_offshoulder_offshoulertop_flatform_curlyhair

 

2 thoughts on “Kobna nogometna euforija…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *