Ako te sretnem, samo suti… (Katarina savjetuje)

„Ne razumijem kako žena može izići iz kuće bez da se malo dotjera – ako ni zbog čega, onda iz pristojnosti. A potom, nikad ne znaš, možda baš toga dana imaš zakazan spoj sa sudbinom.“, zaključila je Coco Chanel, a ja bih još samo dodala „…ili susret s bivšim dečkom“. Zamislite situaciju: vozite se tramvajem u sasvim obično predvečerje, sve što želite je samo što prije doći kući i nakon što prolistate Elle i popravite šminku kako biste si skratili vrijeme, u glavi vam lagano nastaje tabula rasa jer ste sve bliže kući i tome da zagrlite svoj krevet i taman kada pomislite da se više ništa nepredviđeno ne može dogoditi, odjednom… ugledate u tom istom tramvaju bivšeg dečka. Da, da, ONOG bivšeg dečka na kojega prvog pomislite kad čujete na radiju stihove poput: „…ja bi triba spati, ma još mi se ne spi i niki vitar u glavi pensan ka di si ti, ki je sada s tobon, ki te sad drži…“ E tog dečka. ONOG bivšeg dečka zbog kojega vas još uvijek malo prebaci na onu drugu stranu iako je jedino što bi se trebalo prebaciti vjerojatno jedna edukativna šamarčina preko njegovog lijepog lica, šakom, dva-tri puta, sedam-osam.

Naravno, idealno bi bilo da u tom trenutku izgledate besprijekorno i da ste ruku pod ruku s visokim, istreniranim, duhovitim, zgodnim, šarmantnim i macho nasljednikom neke tvrtke kojemu iz očiju isijava ljubav prema vama (ja s Macitom npr.) i da u ruci držite divovski buket ruža koji vam je maločas poklonio, ali to nažalost ne ide tako. Umjesto toga uglavnom svi u tom trenutku izgledamo kao da nas je baš malo prije prožvakala i ispljunula krava i onda još prešetala preko nas zajedno sa svojom cijelom širom obitelji. Iako bismo tada radije da naiđe kontrola iako nemamo kartu, problem je i dalje tu jer Dečko Dečković i dalje stoji u istom tramvaju i možda vas dijeli samo nekoliko sekundi da vas primijeti i pozove na svoju tamnu stranu jer tamo ima kolačiće i tada ti poželiš ići na kolačiće iako si na dijeti, ali kolačići su kolačići, misliš ti jer si naivnija nego Crvenkapica kad je Dečko Dečković u pitanju.

Sve što želimo kada vidimo bivšeg dečka, prijatelja, poznanika, ljubavnika, je da pati što nas je izgubio više nego onaj koga smeta što Hrvatska je prvak svijeta i da samo suze rone kao ti isti kad vide da Hrvatska ima šampione. Iako se u tom trenutku kaješ što se prije nego što si napustila kuću/stan nisi sredila da izgledaš kao da si upravo došla s dodjele Oscara na kojoj si i dobila Oscara za najbolji izgled, za kajanje je mrvicu prekasno. Ostaju ti dvije opcije. Jedna je da odeš do Dečka Dečkovića i kažeš mu: „Ejjj, kako si, jesi se opametio he he“ i ispadneš očajna nadajući se da ćete otići na kavu i za koju godinu imati kućicu u prirodi kraj potočića i da ćeš mu roditi dvanaestero djece i žao mi je što ti upravo moram srušiti snove, ali samo ću te uputiti na Arsenovu pjesmu – Ne vraćaj se starim ljubavima. Druga opcija koju možete napraviti i koja je svakako sretnije rješenje je ova koju ću vam demonstrirati u videu. Sve što vam je potrebno je jedan turban za glavu kao ovaj moj koji sam posudila od Mehmed-paše Sokolovića. Ako nemate turban ili ne poznajete Mehmed-pašu Sokolovića osobno, ne očajavajte, jer za ovaj korisni trik vam može poslužiti i obična kapa – krznena, s natpisom, bez natpisa, s onim mačjim ušima (te su najdjelotvornije odmah nakon turbana), s pomponima, uglavnom, shvatili ste. Sve što trebate napraviti kada ugledate bivšega dečka je navući kapu preko lica i što neprimjetnije izići iz tramvaja na prvoj idućoj stanici, makar to bila Dubrava. Najbolje je da kapu uvijek imate u torbi čak i po ljetu. Istina je da ovaj trik ima manu jer je najpogodniji za izvoditi po zimi, ali nitko i ništa nije bez mane pa tako ni ovaj trik, a bome ni bivši dečko. Ono najvažnije je da nikada ne pomislite „ma neće danas“ jer, ne zaboravite, vrag i bivši dečko nikada ne spavaju. U videu pogledajte kako iskulirati situaciju i iz nje izići kao apsolutna dama, a nakon toga riješite anketicu jer razmišljam pisati diplomski rad o ovoj temi. Sretno!

Anketa (vaše mišljenje nam je bitno):
Jeste li kada sreli bivšeg dečka u tramvaju ili na ulici i kako ste tada postupili?
a) Nisam još, ali ako se to dogodi, svakako ću iskoristiti ovaj trik, he he.
b) Jesam, nakon toga smo otišli na kavu i sada imamo troje djece i kućicu kraj potočića.
c) Jesam i nije najbolje prošlo, to je bio pravi fijasko, da sam barem tada znao/la ovaj trik.
d) Šta te briga, gledaj svoja posla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *