I dvadesetcetvrta ljubav mora biti prva ako je prava

#runwayfunway #runwayfunwayfashion

„Nemoj nikada kliknuti na komentare ispod članaka hrvatskih portala, kad te molim“, izjavio je davno Winston Churchill. Šalim se, naravno, nije to izjavio, ali da živi u današnjem vremenu i da samo jednom otvori komentare ispod članaka hrvatskih portala i krene čitati tragikomična prepucavanja Hrvata, nenadmašnih stručnjaka za živote drugih, vjerojatno bi se hvatao za glavu i u tom slučaju i izjavio onu mudru izreku s početka. Tako sam ja neki dan, zanemarivši tu njegovu nesuđenu izjavu, više iz dosade nego iz znatiželje otvorila komentare ispod jednog članka o nekom plus-size modelu.

Čim sam nepromišljeno otvorila komentare, zapljusnuo me val tipičnog hrvatskog prepucavanja. Prvo se javio neki dečko koji je napisao – Zašto se ne bi plus-size modeli jednostavno zvali debeli modeli? Onda se javila neka žena sa svojom životnom tragedijom koja glasi – Taman kad sam smršavila, opet su u modi punije, nikad neću bit u modi. Onda se javila jedna jako punašna žena i rekla – Mi punije smo prave žene, samo se psi igraju s kostima. Onda se javila neka vitka žena i rekla – Vi, debele, umjesto da pokušavate pokrenuti trend plus-size modelinga, radije idite u teretanu jer vam je očito lakše dizati graju nego smršavjeti. Onda se javila opet neka punašna pa joj odvratila – Ti si ljubomorna što si tako mršava i ti bi htjela bit k’o mi. Onda joj je ta ista vitka odgovorila – Da, žudim za tvojim strijama. I tako u nedogled. Nikada mi općenito priča o mršavima i debelima nije bila jasna, jer je meni jednostavno neshvatljivo zašto se netko osjeća kompetentnim komentirati kilažu drugoga i zašto se uopće zamara takvim stvarima. O toj temi izjasnit ću se vjerojatno jednom vrlo detaljno, ovaj puta vrlo kratko i samo reći da živimo u svijetu u kojemu je važnije koliko tko ima kila nego koliko tko ima mozga. Sapienti sat po latinski iliti pametnom dosta po rvacki.

Kada su brojevi u pitanju, mi Hrvati i mi ljudi općenito smo stručnjaci. Znamo do u brojku koliko automobila ima Cristiano Ronaldo u garaži, koliko od toga Lamborghinija, koliko Ferrarija i koliko svaki od njih ima konja, ali nismo baš tako “do u brojku” sigurni kada nam mama, sestra, najbolja frendica ili neka bliska osoba imaju rođendan. Zašto bismo to pamtili, kada za to imamo Fejs da nas podsjeti. Imamo da, ali ako ti cura ukloni datum rođenja s Fejsa, vjerojatno će ubrzo ukloniti i tebe iz svog života kada shvati da si joj zaboravio na rođendan.

Znamo do u dolar koliko su sestre Kardashian, sve zajedno i svaka ponaosob iskeširale za umjetne bokove, silikone, umjetne trepavice, umjetne nokte, ekstenzije i velika usta, ali zaboravljamo i ne znamo cijeniti koliko je netko iskeširao za naš faks, za našu odjeću i hranu, za naš stan i sve ostalo što nam je potrebno ili i nije tako potrebno za život. Znamo kolike su proporcije tijela Alessandre Ambrosio do u centimetar i naravno, prvi znamo kada se nešto u tim proporcijama i u milimetar promijeni, ali ne znamo početi od sebe, stati pred ogledalo i brinuti se oko svojih proporcija jer, stvari su vrlo jednostavne – kada je netko zadovoljan vlastitim proporcijama, neće ga zanimati koliko centimetara u struku ima Alessandra Ambrosio, koliko nova cura bivšeg dečka, a koliko Nikolina iz Ulice Severine Vučković u Donjem Varošu.

Muškarci znaju kojeg datuma, koje godine i koji dan je tko zabio koji presudni gol, kakvo je vrijeme bilo tada, kakve dresove je momčad toga dana nosila, kakvo je vrijeme bilo i tko je koga ugrizao (vjerojatno Suarez nekog), ali nakon nekoliko godina braka više nemaju pojma kada im je godišnjica ili kada su prvi puta poljubili svoju curu jer ni nije muški sjećati se toga, to je nekako za žene. Ništa to nije bitno, rekao bi netko. Možda i nije. Nije naodmet znati svakakve (bes)korisne podatke, ali nije naodmet znati ni datum rođenja drage nam osobe umjesto toga koliko kila ima Angelina Jolie. Vjerujem da su životni brojevi nešto kao loto. Trebaš za sebe odabrati one koji su bitni i koji će u konačnici biti dobitnički i donijeti sreću. Ako je to nekome broj koliko kilograma je imala Angelina Jolie prije, a koliko nakon raskida braka s BrEXom Pittom, ok. Ono što znam je samo to da život neće zauvijek davati prilike za ispuniti srećke i da ih, prema tome, treba ispunjavati pametno.

Ono gdje beskrajno vjerujem da treba prestati brojati je u ljubavi. Jedan moj obožavani citat Mike Antića glasi ovako: „Zaboravite da brojite. I dvadesetčetvrta ljubav mora biti prva, ako je prava. I kad se jednom u dubokoj starosti sretnemo u nekom domu penzionera, pa pred Novu godinu ili neki drugi praznik odigramo zajedno jedan valcer ili tango i zaljubimo se jedno u drugo 3681. put, neka i to bude samo prva ljubav i nijedna više.“ Naravno, nemojte se ni usuditi toj novoj prvoj ljubavi ne zapamtiti datum rođenja, datum prvog poljupca, datum godišnjice braka, datum pravljenja zajedničkog Fejzbuk profila (morala sam), datum kada ste prvi puta otišli u dugu šetnju po parku, datum kada ste joj prvi puta rekli „Volim te“, datum kada ste si poslali prvu poruku, datum kada ste si upoznali roditelje, datum kada vam je prvi puta napravila večeru, datum kada ste prvi puta zajedno čekali zeleno na semaforu, datum kada ste popili prvu kavu na terasi zajedno i druge važne datume… Samo napominjem. 😉

 

Ostavljam vas uz ove fotke, ako mislite da je baš slučajno što mi je na ovoj objavi topić prepun sitnih srca, onda se jako varate, a ako mislite da je slučajno i to što sam sparila pozadinu s bojama outfita, onda se još više varate. Što ćete. Takva sam. Mislim da su čak i muškarci odobrili ovaj outfit, obično oni kada vide nešto crno kažu – Kud ćeš ti, na sprovod, he he he he (super fora, prvi puta ju čujem, bravo), ali ovaj puta mi je jedan dečko koji nemam pojma tko je rekao – O, bok, susjeda, onda je drugi po uzoru na njega rekao – O, bok, susjeda, onda sam ja po uzoru na njih dvojicu rekla – O, bok, susjedi, a jedan je čak spustio prozore na autu i rekao šaljivo BUŠ SE PREHLADILA, HE HE HE HE. S obzirom na to da je bilo 29 stupnjeva, to je svakako najbolja i najoriginalnija fora koju sam ikad čula (ne). Uglavnom, mislim da su to samo znakovi da su muškarci na neki čudan i samo njima shvatljiv način odobrili ovaj stajling. Čudesno! Pusa pusa. 🙂

#runwayfunway #runwayfunwayfashion

#runwayfunway #runwayfunwayfashion

#runwayfunway #runwayfunwayfashion

#runwayfunway #runwayfunwayfashion

#runwayfunway #runwayfunwayfashion

#runwayfunway #runwayfunwayfashion

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *