Biti ili ne biti (U potrazi za nagradnom igrom)

runwayfunway_runwayfunwayfashion

„Biti ili ne biti“, zapitao se davno Shakespeareov Hamlet u sukobu sa samim sobom, a zapitala sam se bome i ja prije nekoliko dana samo s jednom malom razlikom – što se Hamletova dvojba odnosila na pitanje života i smrti, a moja na podjednako bitnu dvojbu koja me proganja posljednjih dana – kupiti profesionalni fotoaparat ili ne kupiti. (Mama i tata su za to saznali…. UPRAVO SADA. ČESTITAM!!! P.S. Uskoro mi je rođendan…) Možda vam se čini nepravednom i neodgovornom ta usporedba s Hamletom (a i to što su mama i tata saznali tek sada), ali vjerujte mi, da pratite moje vijećanje oko toga treba li mi profesionalni fotić ili ne i sva ta kalkuliranja – računanja, proračune i izračune, prihode (0 kn) i rashode (puno), mislim da biste se sažalili, potapšali me po ramenu, pomilovali po kosi, obrisali suzu iz lijevog oka i kupili mi fotić samo da ta moja unutarnja previranja više ne morate slušati i da se ne morate praviti da ste na Antarktiku i da nemate signala kada vas po stoti puta (u istom danu) pitam – A šta misliš onda, da kupim fotić ili ne?

Čini mi se da sam se ja rodila s jednom ogromnom greškom – želim sve i treba mi sve, ali prije skoro svake kupljene stvari u meni se vodi teška „biti ili ne biti“ bitka koja uključuje pitanja poput: treba li mi to (da), imam li 150 kn viška da to nešto kupim (ne) i onda, ako slučajno ne kupim tu stvar za recimo 150 kn i uštedim ih, onda usput stanem putem i kupim fornete od pizze i sira za 150 kn. Dobro, sad malo pretjerujem, ali kužite poantu. Što ćete, takva sam se trefila. Da je Bog htio da budem bolja, bila bih ja i bolja.

Nakon što sam po netu istražila koliko baš dobar fotić košta (i skoro se rasplakala) i shvatila da ću tolike pare sa svojim studentskim budžetom uspjeti uštedjeti…čekajte da izračunam….aha, NIKAD, uhvatila sam se u jednom jako jako jako očajnom potezu za koji stvarno ne znam zašto ga dijelim s vama na blogu, ali evo ga – uhvatila sam se kako u Google upisujem: „nagradna igra – osvoji fotić“, „nagradna igra – fotoaparat“, „kako osvojiti profi fotić“, „besplatni profesionalni fotoaparat“, „besplatni profesionalni fotoaparat s punom opremom“, „beplatni profesionalni fotoaparat s punom opremom i kamerom gratis“. Naravno, mogla bih se sada našaliti i napisati da sreća prati hrabre, ali nekako mi se ispred te čuvene nameće ona malo manje čuvena da je između hrabrosti i ludosti pretanka granica. Da vas odmah riješim napetosti ukoliko je netko možda pomislio da je ovo priča sa sretnim završetkom u kojoj ja na kraju osvajam na nagradnoj igri najbolji fotić na svijetu, naravno da nije. Google kaže da je u tijeku jedino neka nagradna igra za osvojiti kuhinju (ako je netko zainteresiran?), a mene kuhinja trenutno ne zanima pa sam to izignorirala. Neću kuhinju, hoću fotić. Mada sad kad bolje razmislim, možda ne bi bilo loše da dobijem tu kuhinju i onda prodam tu kuhinju koja mi ne treba i kupim profi fotić s punom opremom.

Nakon te maštovite pretrage po Google-u, sjetila sam se kako je jedna moja frendica jednom jako jako htjela rokovnik, ali je bila spremna na mjestu iskeširati točno onoliko koliko i ja za fotić – premalo. Sutradan mi je poslala poruku – naišla je na nagradnu igru u kojoj se dijeli DIZAJNERSKI ROKOVNIK, zaigrala tu nagradnu igru i DOBILA dizajnerski rokovnik. I dok ja na sva usta vičem da u životu nikada ništa nisam dobila osim temperature, mislim da je samo pitanje trenutka kada će se Bog prestati čupati za kosu gledajući me s neba i kada će se izderati na mene i reći – PA DOBRO DAJ VEĆ JEDNOM NEŠTO ZAIGRAJ PA MOŽDA I DOBIJEŠ. Mene su uvijek učili da na nagradnim igrama dobivaju ljudi koji zapravo ne postoje ili su već mrtvi (nešto slično kao s glasanjem na izborima) i zato nagradne igre ne igram nikad pa ni tad, ali čim ih netko spomene, redovno mu se izjadam da po tom pitanju nemam baš ni malo sreće.

Sad već vidim mamu kako mi na Whatsapp brzinom za koju nije ni znala da njome može pisati, tipka poruku u kojoj mi piše da mi ne treba profi fotić i već vidim kako joj ja uzalud pokušavam objasniti da mi treba zato što sada imam blog koji neizmjerno volim i zato što sam škorpion koji jako brine o detaljima i jako voli lijepe fotke, a kamera na mom mobitelu NE može uhvatiti detalje i NE, moja kamera na mobitelu NIJE dovoljno dobra zato što uspije napraviti dobru fotku samo kada vani ima jakog sunca i točno 24 oblaka u simetričnom razmaku dok sunčeve zrake padaju na suprotnu stranu od one koju fotkam pod kutom od 48 stupnjeva, istovremeno osim svega toga Macit mora ostaviti Neriman, blagi povjetarac mora puhati brzinom od 7 km/h, a ptičice ne smiju cvrkutati preglasno da ne naruše kvalitetu moje fotke od 8 megapiksela I SVE TO ZA JEDNU JEDINU STVARNO DOBRU FOTKU. A NA STRANICI JE PISALO KADA SAM GA KUPOVALA DA IMA 16 MEGAPIKSELA. Alo, završit ćeš na blogu!

Ako se slučajno sada već lagano pitate koja je poanta ove kolumne, vjerujte mi, pitam se i ja skupa s vama. Čini mi se da sam se samo htjela cijelom svijetu ili barem onima koji čitaju izjadati oko svog „biti ili ne biti“ pitanja. Možda bi jedna poanta mogla biti ta da ponekad zaigrate nagradnu igru i dobijete makar besplatni rokovnik ili besplatni listić, a možda je druga poanta ta da sve ni ne mora imati poantu. Najtužnije od svega je što mislim da je poanta ipak ovo treće – da sam upravo shvatila da stvarno HOĆU uskoro nabaviti profi fotić za svoj blog i DA VAS ISKRENO MOLIM AKO NEGDJE VIDITE NEKU NAGRADNU IGRU U KOJOJ SE DIJELI BESPLATNI PROFESIONALNI FOTIĆ (PO MOGUĆNOSTI S PUNOM OPREMOM I KAMEROM GRATIS), DA MI JU OBAVEZNO POŠALJETE U INBOX I POŠTEDITE ME STO GODINA ŠTEDNJE jer bi sto godina štednje za mene moglo biti – ne biti.

P.S. S obzirom na to da je moja mama jednom rekla da ja uvijek na neku foru neprimjetno natjeram vodu na svoj mlin, nadam se da ćete uskoro na blogu gledati predivne fotke ufotkane novim profesionalnim fotićem. 😉 Na koji način, nemam pojma, ali što da vam kažem, i ja željno iščekujem rasplet situacije kao i vi. 😉

runwayfunway_runwayfunwayfashion

runwayfunway_runwayfunwayfashion

 

 

 

4 thoughts on “Biti ili ne biti (U potrazi za nagradnom igrom)

  1. Bolje da si kupis dobar mobitel, tvoj ce mobitel ako je losiji ionako unistiti sliku slikanu foticem jednom kad ju prebacis na mobitel. :/

    1. Hvala na komentaru, u procesu sam vijećanja s onima koji se razumiju bolje nego ja jer se ja razumijem jako slabo. Tako da cijenim svako misljenje koje je strucnije od mog, dakle svako. ?? Ako ima jos konkretnih savjeta, tu sam. 🙂

  2. Im genuinely enjoying the style and layout of one’s website. Its a very uncomplicated on the eyes which makes it a great deal much more enjoyable for me to come here and pay a visit to far more typically. Did you hire out a designer to make your theme? Excellent perform! bfgdkkcefddcdace

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *