Sve je lako kad si mlad

runwayfunway_runwayfunwayfashion

Neki dan, dok sam vrtila programe po televiziji, naišla sam na jedan davni kulinarski šou koji se zove VEČER_ Z_ PET i mada se nekom na prvu čini da se u tom šou ne može puno toga naučiti o moralu, prevario bi se kao oni ljudi koji naruče pojas za mršavljenje koji je jeftiniji AKO NAZOVETE ODMAH i koji topi kilograme bez da išta morate učiniti. Tako sam, ne budi lijena, gledala taj šou i dok sam se ja čudila zar netko stvarno servira tolike porcije (osim u menzi), prikazali su jednu ženu i pokraj njenog imena napisali da ima recimo 40 godina. Prvo sam mislila da je tipfeler i da žena nema ispod 65.

Onda sam shvatila zašto izgleda dvadeset godina starije nego što zapravo je. Kada je ušla u stan one kandidatkinje koja je taj dan kuhala, još s vrata je primijetila da joj se ne sviđa dekoracija na stolu jer bi njoj nekako bilo ljepše da na stolu imaju tri jednako udaljena buketa, a ne samo jedan, da u sredini ima Michelangelov kip golog Davida (ali originalna verzija) i mala fontanica (pa nisi kod Bandića na večeri) i da joj salvete nisu složene u trokut nego u labuda u letu u čijim krilima se po mogućnosti krije motivacijska poruka dobrodošlice. Dok su drugi kandidati tražili recept za predjelo koje im je bilo nešto najbolje što su ikada probali, njoj se naravno nije sviđalo jer ima mesa, a ona, znate, inače ne jede meso srijedom nego samo utorkom od 12 do 14 sati i četvrtkom od 16 do 19 sati, odnosno kada joj na omiljenoj tarot stranici piše u horoskopu da je dan za meso. Glavno jelo joj je bilo katastrofa (i definitivno preslano) jer žena nije sama izradila lisnato tijesto, a nije jer je u nekoliko sati napravila tisuću drugih stvari, ali znate, nekako je to kupovno lisnato tijesto uvijek nepopravljiva i fatalna greška i najbolji izgovor za prigovor i manju ocjenu. Onda je došao desert. Torta od sira i jagoda. Uz desert su dobili i šampanjac, a njen prigovor je bio DA JOJ JE ŠAMPANJAC JEDNOSTAVNO VIŠAK jer šampanjac ne ide uz tortu. Živimo li dragi čitatelji, vi i ja u istom svijetu kao i ova gospođa jer nama vjerujem (besplatni) šampanjac NIKADA nije višak? Mislim da joj je kojim slučajem netko servirao za desert Macita i šlag da bi joj Macit bio višak jer je jednostavno prezgodan i prebogat.

Ako se vratimo na onu pretpostavku s početka, shvatit ćemo da nas taj kulinarski šou VE_ERA _A PET ipak može naučiti nekoliko različitih poruka, a neke od njih su i beauty naravi i sve sastojke imate već u svojoj kuhinji i jednostavni su – nemojte puno prigovarati, nemojte se puno sekirati i nemojte svemu tražiti manu i grešku jer kažu da tko traži crva u trešnji, naći će u svakoj. Nemojte se puno mrštiti jer od mrštenja ćete dobiti bore, a od bora ćete izgledati starije nego što zapravo jeste, a to NITI JEDNA cura ne želi, osim onih klinki koje s 11 žele izgledati kao da imaju 28 tako da budu omiljene među dečkima iz 7.b razreda. Nedavno sam pročitala kako je neka žena doživjela preko 100 godina i novinar ju je pitao – Koja je Vaša tajna? A gospođa mu je odgovorila – Nikada ni s kim nisam raspravljala. Novinar joj je na to rekao – Ali to je nemoguće, a ona mu je na to odgovorila – Apsolutno ste u pravu! Kužite poantu?

Jednom nam je jedna profesorica (koja je inače unuka Tina Ujevića, slatko jel da?) rekla da biramo bitke koje ćemo voditi i da se ne zamaramo onim bitkama koje nam nisu nužne. Mislim da bi to nama ljudima trebalo češće ponavljati. Biraj svoje bitke. I nemoj voditi bitku s nekim jer je salvetu složio za večerom u obliku labuda umjesto u obliku cvijeta velebitske degenije koji se njiše na povjetarcu, pogotovo još ako je ta večera besplatna, pripremljena i servirana. Još manje nemoj voditi bitke oko toga što ti je netko poslužio (besplatni) šampanjac koji je višak jer šampanjac nikada nije višak. To su najjednostavniji sastojci za sreću i mladoliki izgled koje svi imamo u kuhinji i od kojih ti život postaje ljepši i ti postaješ ljepši i mlađi bez obzira na to koliko ti je godina zapravo. A biti mlad je skroz dobro jer, ako je vjerovati pjesmi – Sve je lako kad si mlad, svako odijelo dobro ti stoji, svaka rana manje boli… Da, da, čak i ona rana koja ti nastane kada ti netko pokloni čašu šampanjca. Kada je već sve tako dobro i lako kad si mlad, zašto bismo izabrali bilo što drugo osim toga da budemo mladi zauvijek?

Opraštam se uz lijenu galeriju u najslađoj kapi na svijetu. Naučili smo već što je lijena galerija, da vam ne pričam… Pusa!

runwayfunway_runwayfunwayfashion

runwayfunway_runwayfunwayfashion

runwayfunway_runwayfunwayfashion

runwayfunway_runwayfunwayfashion

runwayfunway_runwayfunwayfashion

runwayfunway_runwayfunwayfashion

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *