Fino, zdravo i fotogenicno za pet minuta!

runwayfunway_runwayfunwayfood

Znate ove savršene šarene obrokiće u zdjelicama koji vam iskaču sa svih strana na Instagramu i nagovaraju vas da prošetate do frižidera iako baš i niste gladni? Dobra vijest je da su fotogeničniji nego vi i ja zajedno, još bolja vijest je da su jednako fini kao što izgledaju, a najbolja vijest je da za pripremu takvog obrokića treba samo 3 minute kuhanja i pet…naest minuta ukrašavanja, ovisno o tome koliko ste vješti, što je super ako ste tip osobe sličan meni, što znači da ujutro ni nemate više od 5 minuta za pripremu doručka. Zapravo, objektivno, najbolje od svega je vjerojatno ipak to što su svi sastojci čisto zdravlje.

Riječ je o zobenoj kaši koja ima fini kremasti okus koji se dobiva od temeljnih sastojaka – mlijeka i zobenih pahuljica. Sve ostale sastojke možete improvizirati sami. Ako ujutro ili sada ili inače i niste nešto pretjerano kreativni u kuhinji (jer ima i važnijih situacija u kojima je bolje biti kreativan), predlažem vam maloprije isprobanu (i novim fotićem uslikanu) verziju, a umjesto toga možete napraviti svoju verziju koja uključuje nešto sasvim drugo, npr. dobru staru originalnu kombinaciju kakaa i banana!

SASTOJCI ZA SMJESU:
200 ml rižinog mlijeka (može i običnog mlijeka ili bademovog mlijeka ili kokosovog mlijeka)
5 žlica zobenih pahuljica

SASTOJCI ZA POSIPANJE:
chia sjemenke
lanene sjemenke
šipak
kokosovo brašno
med sa sokom od cikle za zaslađivanje (ili obični med)

Mlijeku odmah kada ga stavite na vatru dodajte pahuljice i najbolje je ne biti lijen i cijelo vrijeme miješati (jer proces ionako traje otprilike 3 minute) – i to je to! Nakon toga još samo treba tu smjesu stresti u zdjelicu i posuti nečim što je već vašoj mašti ili nepcu po volji, po mogućnosti ovako vješto kao moja sestra Martina i ne zaboravite zasladiti, po mogućnosti medom jer je med zdravlje! Prošetajte do kuhinje, uslikajte svoj fotogenični obrok  prije nego što se ohladi ili ga jednostavno odmah pojedite i javite dojmove ili još bolje, pošaljite sliku. 😉

P.S. Ako ste sve dobro napravili, mora vam se na dnu šalice ukazati žena ovako kao nama, hahaha!
runwayfunway_runwayfunwayfood

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *