Glavna junakinja koja zivi moj san

runwayfunway

U prvoj kolumni na ovom blogu pisala sam o tome kako su moje životne želje realne otprilike kao obline Kim Kardashian. Odavno više nije tajna da već nekoliko godina maštam o tome kako živim u penthouseu sa staklenim zidom u centru New Yorka s čije krovne terase pišem kolumne za američki Vogue (mada bi se sad već o Vogueu dalo raspravljati), dok odjevena u najljepšu robu na svijetu i obuvena u najljepše cipelice čekam da iziđe moja nova knjiga, a gospodin Savršeni koji je dovoljno odan i dovoljno lud da me voli zauvijek, donosi mi koktele i ostavlja ljubavne poruke posvuda po stanu i beskrajno me nasmijava i voli čak i onda kada život krene silaznom putanjom, što je uvijek samo pitanje vremena. E pa glavna junakinja današnjeg filmskog prijedloga živi točno taj moj san (svaka čast na izboru, Carrie!). Vjerojatno je to razlog zbog kojega sam ovaj film, otkad sam ga prije nekoliko godina otkrila, iznova odgledala toliko puta da ga već znam napamet. Riječ je o filmu (ne seriji) Seks i grad (Se*s i grad), PRVOM DIJELU (Mama, tata, zažmirim na neprimjerene scene) čija se radnja odvija u New Yorku. Oh, New York, New York!

Ukratko, glavna junakinja, prekrasna, karizmatična, pametna, romantična i duhovita Carrie Bradshaw je spisateljica i kolumnistica američkog Voguea koja osim pisanja obožava koktele, romantiku, dizajnersku robicu, dizajnerske cipelice, lijepe stanove, odlične knjige, New York, velike ormare i svoje tri najbolje frendice koje predstavljaju pravi spektar različitih karaktera, a uz sve to je dovoljno romantična da nepopravljivo vjeruje u veliku ljubav i da postoji netko tko će ju voljeti dovoljno hrabro i dovoljno ludo da potraje zauvijek (i da joj izgradi najljepši walk-in ormar). Možda ovo sve zvuči malo preženski, ali Carrie nije ni slučajno šupljoglava ženska koja kupuje kao luda i čeka da joj čudo padne s neba. Carrie je divna! I JAKO PAMETNA. I ja sam zaljubljena malo u nju. Možda ja nisam objektivna jer sam u ovom filmu prepoznala svoj san, ali mislim da je teško ne voljeti Carrie. I dok su se moji snovi oko posla uglavnom sveli na to da samo USPIJEM naći BILO KAKAV posao, a ljubavni snovi samo na to da je osoba SUPROTNOG SPOLA, Carrie uspješno živi i moj i njen san. Ok, malo šale. Kako to obično biva i u filmovima i u stvarnom životu, u jednom trenutku stvari krenu nizbrdo i naravno, kriv je, a tko drugi, nego onaj divni gospodin Savršeni.

Ako volite lijepe stvarčice, GENIJALNE modne kombinacije, ISKRENA ženska prijateljstva, ljubav i New York (a sve to je tako teško ne voljeti) i ako ste spremni zašmiriti na Samanthine perverzne scene, izdvojite malo više od dva sata za ovaj divan bijeg od stvarnosti. Vjerojatno ćete mu se s vremena na vrijeme vraćati, baš kao i ja. Jedna od najljepših stvari kod ovoga filma (osim te što ćete vidjeti GENIJALNE kombinacije i naučiti KORISNE stvari o životu) je ta što kada ga ugasite, dobijete motivaciju izići iz one zone u kojoj se osjećate sigurno, rutinski i dosadno i počnete misliti da oni vaši snovi koje ste već odavno spremili na dno ladice i označili crvenim markerom kao neostvarive možda i nisu tako neostvarivi i da zima možda i nije samo za dosadne i tamne kombinacije, a život nije samo za provjerene i rutinske situacije nego za malo smjelosti, malo igre, malo flerta, malo ljubavnih i malo poslovnih uspona i padova, malo suza, puno smijeha, puno hrabrosti, puno ljubavi, odvažnosti i rizika, ukratko – ŽIVOTA. O, Bože, kako obožavam ovaj film!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *