Lijeni desert

runwayfunway_runwayfunwaydesert

Ne znam događa li se i vama katkad ovaj scenarij: subota je odavno prošla, još jučer kada vam pripremanje nečega slatkog nije bilo baš ni na kraj pameti jer ste naivno mislili da će vam ova nedjelja biti luda i nezaboravna i da nećete imati vremena cijeli dan ležati na kauču i razmišljati što ćete pojesti za desert koji niste napravili, a da ne spominjem da ste imali pametnijeg posla, npr. čitati moj blog, gledati u prazno ili zamišljati situacije s bivšim dečkom koje se nikada neće ostvariti.

Onda dođe nedjelja i sve vaše planove o ludom i nezaboravnom danu u većini slučajeva baci u vodu. Ona lijena nedjelja u kojoj je vaš jedini posao sjediti na kauču i razmišljati iz puke dosade i obijesti što biste mogli pojesti, a da je BRZO I FINO (obavezno) ili slikovitije, da je slađe nego Macit Arcaoglu i brže nego Usain Bolt.

Dobra vijest je da je današnji prijedlog zaista brz i fin (znate da sam ja praktična žena i da ne kompliciram kada to nije nužno) i zove se PANAKOTA. Smjesu za panakotu možete kupiti gotovu u trgovinama za manje od 10 kn. Sve što vam još treba je mlijeko i po želji preljev od voća (najbolje kiselog i ako želite instagramski divno dekorirati, preporučam vam šumsko voće tako da osim preljeva ukrasite i cijelim komadima voća) koji možete napraviti sami tako da u malo vode otopite šećera, dodate sitno nasjeckano voće i čekate da se sve skupa sjedini.

Postupak pripreme deserta i preljeva neće trajati duže od 10 minuta, a dobit ćete na kraju nešto slično pudingu samo finije, otmjenije, mirisnije i elegantnije, a i moramo se svi skupa složiti da panakota jednostavno bolje i zvuči nego puding! Nakon toga vaš lijeni desert je spreman, a vi se u rekordnom roku možete vratiti nazad na kauč (jer je to smisao nedjelje) i nastaviti biti lijeni kao crna zemlja s onim blagim osjećajem nervoze u želucu jer je ponedjeljak sve bliže. Što ćete, nedjelje su oduvijek takve, a gorak okus blizine ponedjeljka panakota će lako riješiti!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *