Dragi očevi, mjesto kralja oduvijek je za vas rezervirano u srcima vaših prinčeva i princeza!

runwayfunway_runwayfunwayfashion_runwayfunwayootd_runwayfunwaystyle

Danas je dan očeva i puno nas ni ne zna da je taj dan dok ne kliknemo slučajno na Googleov “na današnji dan”. Mislim da je to s očevima tako. Samozatajno. Ne razglašavaju na sva zvona da je njihov dan, kao što to radimo mi žene na Dan žena. A uvijek su tu negdje dovoljno blizu.

Kad zakasnite upisati glazbenu školu dobrih pet godina, oni okrenu nebo i zemlju da možete polagati po dvije godine u jednoj. Kad imate utakmice, oni taj dan najednom nemaju obaveza. A imaju. Samo kažu da nemaju, da mogu sjediti na tribinama taj dan najponosniji na svijetu, gurkati laktom onoga kraj sebe i govoriti mu: “Onaj s brojem 10 je moj.” Kad trebate preplivati more snova, oni su spremni plivati umjesto vas i nositi vas na leđima preko tog istog mora. Kad trebate nove cipele za školu, oni će vam dati svoje, makar oni hodali bosi. I onda kad zaključe da “imate cipela više nego Severina”, uvijek pronađu pred mamom opravdanje za taj vaš još jedan par cipela koji vam realno ne treba. Zato nam trebaju i očevi i majke, oboje. Jer se tako savršeno nadopounjuju svatko u svom beskrajno velikom načinu voljenja.

Ne mogu zamisliti koliko bi mi život bio drugačiji da smo odrastali bez tate. Ne samo meni, svakome od nas troje. Ja vjerojatno nikad ne bih završila glazbenu školu, brat ne bi igrao nogomet u Zagrebu, sestra ne bi provela tri mjeseca u New Yorku. On je jedan od onih, ne što je moj, koji su toliko dobri da bi netko mogao komotno pomisliti da je naivan. A nije. Kuži on sve. Samo je u stanju biti onoliko dobar i prijeći preko svega, koliko većina nas nikada neće biti u stanju, ja prva. On je onaj koji je odbio politički položaj jer mu je važnije zadržati čast i da ne mora raditi ništa protiv svojih uvjerenja. Bože, da nam je više takvih ljudi. On je onaj za kojega se nekad pitaš odakle mu tolike snage za ljude. I kako kaže internet, možda ću jednog dana naći svog princa, ali moj tata će uvijek za mene biti kralj.

Sretan Dan očeva svima vama koji ste očevi. Možda će vam se ponekad činiti da mislimo da sve znamo bolje od vas ili da ponekad zaboravljamo koliko ste važni u svakoj stepenici našeg razvoja jer ponekad to možda ne znamo pokazati. Ali imajte na umu da je mjesto kralja u srcima vaših prinčeva i princeza odavno rezervirano za vas!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *