Ako može krava, zašto ne bismo mogli ti i ja?

katarinamarjanovic_runwayfunway_runwayfunwayfashion_runwayfunwayootd_runwayfunwaystyle

Naišla sam danas na jednu istinitu i simpatičnu aktualnu priču koja se ovih dana događala u Poljskoj, koja popravlja dan i na šarmantan način vraća vjeru u onu čuvenu sada već razvikanu: „Ako nešto zaista želiš, cijeli svemir se uroti da to i dobiješ.“ Naime, u državi Poljskoj, postoji trenutno jedna krava. Mislim, postoji ih više, ali trenutno pričamo o jednoj THE kravi, pri čemu mislim na pravu pravcatu kravu, onu na četiri noge, ne na onu koja je ukrala tuđeg momka ili ti uzela zadnji komad u tvojoj veličini na totalnoj rasprodaji ili zatvorila šalter taman kad si došao na red.

Tu istu poljsku kravu, zli neprijatelji htjeli su preseliti s livade u frižider mesnice, ali se njoj baš nekako i nije mirilo s takvom sudbinom pa je odlučila pobjeći unatoč ogradi, utrčala je u jezero, plivala i dokopala se otočića. Tako to valjda s takvim hrabrim pričama biva. Dok su neprijatelji smišljali kako da joj priđu jer očito nemaju posla s običnom kravom koja šuti, pase travu i spremno čeka kraj, i dok je ona tako samovala na svom otoku čekajući razvoj situacije, priča je došla do poljskog političara Pawela Kukiza. Opet kako to, valjda, s hrabrim pričama biva. On je odlučio uzeti kravu pod svoju zaštitu i omogućiti joj da živi sretno do kraja svog života, uz riječi da ta ista krava zaslužuje potpuno poštovanje, dugi život, zaštitu, svu sreću ovoga svijeta i da bi Poljska bila puno ljepša i prosperitetnija zemlja kada bi se ljudi ugledali na nju.

I tako nam je krava dala lekciju o tome kako se živi ovaj život, u Poljskoj, u Hrvatskoj, u Australiji i bilo gdje na svijetu.

Postoji ograda? Preskoči je.

Do nekog tvog otoka sreće dijeli te cijela rijeka? Preplivaj je.

Postoje neprijatelji? Sigurno, ali postoji negdje i neki tvoj Pawel Kukiz.

Imaš život? Zaštiti ga.

Imaš viziju? Obrani je.

A jedino pitanje koje ostaje je – Gle, ako je krava, ali krava, mogla uzeti stvari u svoje ruke, zašto ne bismo mogli ti i ja i što bi krava bila veća frajerica od nas?

I možda samo da, idući puta kada za neku poželimo reći da je krava…možda da ipak razmislimo još jednom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *