O meni

katarina-1-of-2a-1024x683

Ljubav okrunjena stručnim znanjem

Da se želim baviti medijima i pisanjem, znala  sam već početkom gimnazije kada su dečki iz razreda inzistirali da opišem u tada aktualnim Fejs-bilješkama smiješne situacije koje bi se taj dan dogodile u školi. Volim se našaliti kako su oni otkrili moj talent prije mene, mada sam potajno priželjkivala da taj talent bude otkriven, jer sam se u igre riječima zaljubila i puno ranije. S vremenom je broj onih koji su počeli čitati naše razredne anegdote rastao, a s njima je rastao i broj ljudi iz moje okoline koji su htjeli da pišem i o svemu onome izvan razreda. Skupa sa svim tim, rasla je i moja ljubav prema pisanju koja je 2012. godine okrunjena upisom studija hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, zahvaljujući kojemu sam danas po struci profesorica hrvatskog jezika i književnosti.

Uzimanje stvari u svoje ruke dovele su do velikih suradnji

S vremenom sam sve više htjela pisati, ali mi nitko od onih kojima sam se obratila za suradnju nije htio dati priliku jer nisam imala iskustva, pa sam uzela stvar u svoje ruke i pokrenula ovaj blog. Ubrzo nakon toga, počela sam surađivati s najvećim studentskim portalom Studentski.hr i to na području kolumni, lektoriranja i informativnih članaka. Još nešto kasnije, blog je uvršten u projekt najzanimljivijih blogova u sklopu Blogbustera, platforme portala 24 sata, s kojima surađujem već gotovo dvije godine. Osim toga, u suradnji s njima stekla sam i iskustvo u samostalnom osmišljavanju i realiziranju kampanja za neke velike brendove kao što su: Lavazza, Olival, Neuroth, CCC obuća, Schwarzkopf Professional, Addiko banka i drugi, a koje su postigle vrlo zapažene rezultate.

Ubrzo sam počela i suradnju s jednim od najvećih ženskih lifestyle portala, Jolie.hr-om, na kojemu pišem kolumne. U suradnji s njima, našla sam se i u ulozi osmišljavanja, realiziranja i poziranja u kampanjama za brendove kao što su Luxea i Simply Smile, ali i H&M, što je za ovu nepopravljivu zaljubljenicu u modu divno priznanje. Osim suradnji preko bloga, ostvarila sam i brojne suradnje preko Instagrama kao influencersko lice, a moja prva samostalna Instagram-kampanja za brend Yves Rocher za Hrvatsku, Sloveniju i Makedoniju, završena je ranije jer su se zalihe rasprodale i trudim se više vjerovati da to nije slučajnost. U međuvremenu sam objavila nekoliko tekstova i na banjalučkom portalu Lola te stekla iskustvo pisanja za printana izdanja nekih većih časopisa, našla se u još pokojoj ulozi poziranja u editorijalima, ali i u jednom od onih scenarija koje ne zamišljaš ni u najluđim snovima – dijeljenju svoje priče kao motivacije polaznicima poslovnog engleskog u Crnoj Gori na čelu s profesorom Johnom Redosom s njujorškog fakulteta Oxford. U proljeće 2019. godine, veliko povjerenje ukazao mi je i poznati brend Reviderm za koji pišem web i PR članke.

Mjesto pod suncem za sve koji rade ono što vole

S obzirom na to da sam u medijske vode krenula tek prije 2-3 godine i to dosta hrabro, bez da sam poznavala ijednu osobu iz tog svijeta, kad se osvrnem iza sebe s točke na kojoj trenutno jesam u svojoj 25. godini, sve što bih htjela je nastaviti vjerovati i djelovati u smjeru toga da se “obični” čovjek može izboriti za to da u ovom istovremeno ludom i divnom svijetu radi ono što voli. Za mene će to biti sasvim dovoljno, dokle god imam ovaj osjećaj da bih, sve i da živim 105 života, u svih 105 izabrala da radim sve ovo isto.